Runners

2016 WordPress Hosting Performance Benchmarks av Review Signal

Före fjärde gången sedan 2014 har reviewsignal.com satt ihop en bred test av samtliga amerikanska (och en Europeisk) tjänster för Managed WordPress hosting. Testet är helt inriktad på den teknisk prestandan hos respektive tjänst, man har mätt upptid, sidladdningstid, prestanda under last av många samtliga användare.

Resultatet är uppdelat i olika prisnivåer från 25 USD/månad hela vägen upp till tjänster som tar mer än 500 USD/månad för sin hosting. Inte helt oväntat är det ganska dramatisk skillnad mellan hur bra managed hosting man får för $9.99 per månad hos A2 Hosting jämfört med vad man får för $5000 per månad hos Automattic/WordPress VIP.

Vad är managed hosting?

Managed hosting innebär att tjänsteleverantören tar ett mycket större ansvar för siten jämfört med om man har ett vanligt enkelt webhotell. På ett vanligt webhotell så ansvarar leverantören egentligen bara för att du har tillgång till en server som kan köra PHP-filer och en MySQL-databas. Det räcker för att köra WordPress, men det ska till en del jobb för att få det att flyta perfekt. Det kan även visa sig att webhotellets servrar är för långsamma eller att du delar server med någon som har massiva mängder trafik.

Hos en managed host så tar leverantören ett mycket större ansvar för din site. Framförallt med avseende på prestanda och säkerhet, men även med kringliggande infrastruktur som t.ex backupper, CDN-nätverk och liknande. Mer specifikt så handlar Review Signals test om WordPress-specifik managed hosting, det är alltså leverantörer som har specialiserat sig på att få just WordPress att fungera extra bra. Om man har en krävande site men inte har egen teknisk kompetens är en bra specialiserad managed host en bra investering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *