Headway mot konkurs?

På sociala media samt framfrallt på Amerikanska nyhetssiten wptavern.com rapporteras att bolaget bakom populära temat Headway verkar ha problem. Anställda rapporterar om uteblivna löner och om kunder som inte får svar på supportfrågor.

Skaparna bakom Headway,Grant och Clay Griffiths  har gått ut med ett uttalande som i korthet säger att ”allt är OK”, men fler och fler uppgifter tyder på att bolaget verkar ha allvarliga problem.

 

Måste jag byta från Headway nu?

Om du använder Headway på din WordPress-site rekommenderar vi att följa utvecklingen noga. Wptaverns bevakning är sannolikt den mest tillförlitliga just nu. Ingen webbplats som använder Headway kommer sluta fungera över natten, så det finns ingen anledning till panikåtgärder. Men om bolaget bakom temat upphör med sin verksamhet så innebär det att  det sannolikt inte kommer fler uppdateringar till temat. Detta inkluderar naturligtvis eventuella säkerhetsuppdateringar.

Det är lätt för en utomstående att ta reda på vilket tema som är i bruk på en WordPress-site. Om och när ett säkerhetshål upptäcks i ett populärt tema som inte lägre underhålls så ökar risken för intrång därför dramatiskt. Om utvecklingen tyder på att Headway inte klarar av sin verksamhet så är det dags att börja planera för ett byte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *