Vad innebär tjänsten?

Att skydda sin webbsida från att obehöriga tar sig in har aldrig varit viktigare. En kapad webbplats kan användas för allt ifrån att sprida falsk information till att sprida virus och kommer förr eller senare bli avstängd från din webbhost.

Vår säkerhetstjänst går ut på att stärka säkerheten på din WordPress-site samt att utbilda dig och din personal i hur ni ska hantera er WordPress-installation så säkert som möjligt.

Så arbetar vi

Analys:

Steg ett är att genomför en grundlig analys av hur sidan fungerar idag ur ett säkerhetsperspektiv. Här ingår:

  • Uppdaterar alla delar av siten till senaste versioner. 
  • Identifiera plugins som inte längre uppdateras och föreslå alternativ. Det kan handla om plugins som övergivits av sina upphovsmän eller premiumplugins där giltig licens saknas
  • Hur eventuella kodanpassningar är gjorda för att identifiera egenutvecklade anpassningar som förhindrar att plgin eller teman kan uppdateras automatiskt
  • Säkerhetsinställningar på webbservern, filstruktur mm.
  • Säkerhetsscanning med externa verktyg
  • Kontroll av backuplösning och verifiera att backupen fungerar tillfredsställande

Åtgärder och förslag:

Många av de problem vi hittar i en analys kommer vi åtgärda direkt. Men ofta stöter vi på saker där vi måste ha ditt medgivande som kund innan vi kan åtgärda problemet. Det kan handla om väldigt tidskrävande åtgärder eller att köpa in nya licenser för plugins osv. 

Vi presenterar därför en lista på ytterligare åtgärdsförslag med uppskattad tidsåtgång och hur dessa kommer att förbättra säkerheten på er site. 

Dokumentation:

I leveransen ingår en utförlig dokumentation.

Vi dokumenterar alla problem vi identifierar i vår inledande analys. Givetvis berättar vi också om vilka åtgärder vi genomfört samt vilka resultat de har gett.

Att bibehålla en säker WordPress site är också ett långsiktigt arbete. När ni själva jobbar vidare med er site behöver ni förstå de säkerhetsåtgärder vi gjort och hur de påverkar ert dagliga arbete. Det kan handla om hur ni skapar en nya användare på ett säkert sätt eller om att lära sig hantera 2-faktorsinloggning.

Vi lämnar därför alltid ifrån oss en rejäl dokumentation som berättar hur ni hanterar siten för att den ska fortsätta att vara en säker site.

Vad kostar det?

Analys och åtgärder på upp till 4 timmar. Fast pris 4995 SEK

Timpris på tillkommande uppgifter 1200 SEK/h

Kontaka oss

Låter det intressant? Vi vill hjälpa dig att göra din WordPress site tryggare, säkrare, snabbare och helt enkelt bara bättre. Använd formuläret här till höger och berätta om din site och dina behov. Vi återkommer med ett förslag och berättar hur vi kan hjälpa dig.